Aradan aylar geçti ve beklenilen o heyecanlı an geldi çattı. Çok kısa bir süre sonra bebeğinizi kucağınıza alacaksanız ve ona güzel bir bebek odası hazırlamak gibi o büyülü ve heyecan verici döneme geldiyseniz  Kız Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri yazımız tam size göre.

Evimiz ister büyük ister küçük yapıda olsun eğer bir bebeğiniz olacaksa evimizin en güzel yerini onun için dekore etmek isteriz. Bir süre anne ve babaya ihtiyaç duyup ebeveyn odasında misafir olsa da her bebeğin ve her çocuğun ruhsal ve fiziksel gelişimini sorunsuz tamamlaması için mutlaka kendilerine ait bir yaşam alanlarının olması gerekmektedir.

Rahat ve Kullanışlı Bebek Beşikleri İlk Tercihimiz!

Bebek için çıkılan alışverişlerde yapılan listelerde şüphesiz ki bebek beşikleri ilk sıradadır. Bunun için piyasada birbirinden farklı çeşit, model ve renklerde bulunan beşikler arasından mutlaka ama mutlaka en kullanışlı olanını tercih  etmelisiniz.

Çekmeceli karyolalar, sonradan genç odası boyutunda büyüyebilen beşikler veya park yataklar sizin ve bebeğinizin hayatını son derece kolaylaştıracak modeller arasındadır.

Bebek Odası Dekore Ederken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Kız Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri arıyor ve dekore ederken sizi neler bekliyor öğrenmek istiyorsanız gelin fikirlerin üzerinden birlikte geçelim.

·         Son dönemlerin en moda ve trend dekorasyonu konsept tasarlamaktır: bebeğimizin cinsiyeti, renk seçimi, kullanmak istediğimiz objeler hepsi kendi içinde birer plan yapmayı gerekiyor.

·         Bu serüvene başlamadan önce elinize bir kağıt kalem alıp mutlaka Kız Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri hakkında ufak notlar alıp listeler çıkartmalısınız.

·         Bebeğinize yapacağınız odanın büyüklüğü veya küçüklüğü eşya seçimi hakkında farklı fikirlere yönelmemizi gerektirebilir.

·         Odamızı öncelikle ferahlık ve sadelik açısından mutlaka soft ve pastel renklerle boya yapmamız gerekmektedir.

·         Duvarlarda beyaz, uçuk sarı, toz pembe, bebe mavisi gibi açık renkler kullanmak akıllıca olacaktır.

·         Eğer odaya canlılık katmak isterseniz, halı, perde, nevresim gibi ayrıntıları daha canlı renklerde kullanabilirsiniz.

·         Büyük oda için özgürce büyük eşya ve mobilya seçimleri yapabilirken eğer odamız küçük ise eşyaları daha minimalist seçmeliyiz.

·         Minik hanımların minik odaları için, çekmeceli sallanabilir beşikler, ileride genç odası boyutunda büyüyebilen beşikler, park beşikler veya odanın boyutuna göre montessori yataklar tercih edilebilir modellerdendir.

·         Küçük oda için alınan gardrop, şifonyer gibi mobilyalar beyaz ve küçük boyutlarda seçilirse siz ve bebeğiniz için odada daha fazla kullanılabilir alan oluşturabilirsiniz.

·         Odaya anne için mutlaka bir emzirme koltuğu almalısınız. Odanızda yeterince yer varsa model seçme konusunda dilediğinizce özgürken, eğer oda küçükse daha küçük formda koltuk tercih edebilirsiniz.

·         Süsleme ve dekorasyon için seçeceğiniz raflar mutlaka duvara son derece sağlam sabitlenmelidir.

·         Bu raflar sizin için hem görsel olarak hem de işlevsel olarak son derece kurtarıcı eşyalar olacaktır.

·         Oda aydınlatması göz önünde son derece titizlikle bulundurulması gereken ayrıntılardan biridir.

·         Hem sizin görüş mesafesini iyi ayarlayacak hem de bebeğinizi rahat etmeyecek kuvvette ışıklar tercih etmelisiniz

·         Bunun için labaderler aklınıza gelen ilk seçenek olmalıdır.

·         Alışveriş listenize sivri kösesi bulunan eşyaların köşelerine koruyucular, çekmecelere ve elektrik prizlerine kilitler eklemeyi unutmamalısınız.

Aşağıda  sizler için seçtiğimiz Kız Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri fotoğraflarını inceleyebilir, hayatınıza giren minik nefesler için oda dekorasyonu hakkında fikirler oluşturabilirsiniz.